TRATARE APA

Rezidential
Astazi, din ce in ce mai multa lume este preocupata de calitatea apei , indiferent de zona geografica sau de natura sursei de apa pe care o utilizati.


Desi apa arata limpede in pahar, aceasta poate contine particule sau substante care nu pot fi vazute cu ochiul liber. Acestea pot fi particule solide precum si diverse alte substante inclusiv metale grele, considerate foarte periculoase pentru sanatatea Dvs. Cea mai frecvent intalnita problema este insa prezenta calcarului, adica elementul chimic asociat cu termenul de duritate.
DURITATEA este termenul care face referire la prezenta în apa a mineralelor precum calciul ?i magneziul. De exemplu, un volum de 4 litri de apa cu duritatea 25o germane are un continut de minerale egal cu dimensiunea a 5 tablete de aspirina. Duritatea apei variaza de la o sursa de apa la alta, in general avand valori cuprinse între 3 ?i 100o germane.


Un strat de 1,5 mm de calcar depus pe o rezistenta, genereaza o pierdere a energiei de 16%. Un strat mai gros, depus in timp, de exemplu de 6,3 mm = 39% energie pierduta si 12,7 mm = 64% energie pierduta. De asemenea, un boiler sau un cazan consuma cu 20…30% mai multa energie din cauza depunerilor de calcar.

Cine ne perturba confortul zilnic?
Starile de disconfort cauzate de calcar pot fi observate prin:
– haine aspre, uzura accelerata, disparitia culorilor …
– doze suplimentare de detergenti, sapunuri sau produse speciale anticalcar …
– iritarea pielii dupa dus sau dupa ras, maini in permanenta uscate …
– pahare sau farfurii ramase patate dupa spalare …

Produse:

Remote Monitor

Remote Monitor

Acest dispozitiv permite transmiterea pe unde radio a datelor furnizate de catre echipament pentru a putea fi disponibile fara a mai fi nevoie sa va deplasati la acesta.

Printre datele furnizate mentionam: daca echipamentul functioneaza corect sau nu, nivelul de sare din vasul de saramura, numarul de zile in care va ramane fara sare, consumul de apa din ziua respectiva, consumul mediu de apa, capacitatea ramasa de tratare, cata apa dedurizata mai poate produce, cata apa dedurizata s-a produs in total si cat calcar s-a indepartat din apa.

Prin vizualizarea intensitatii semnalului radio, puteti alege un loc de amplasare al comenzii la distanta care sa permita un transfer optim al datelor si un consum redus al bateriilor.

Alte facilitati: meniu in limba romana, posibilitatea initierii unei regenerari de la dispozitiv, posibilitatea conectarii mai multor sisteme de potabilizare a apei tip RO 375E, modificarea orei de regenerare, posibilitatea selectarii si a stabilirii ordinii de afisare a datelor, individualizarea echipamentelor controlate prin alocarea unei denumiri, adaugarea sau stergerea de dispozitive care pot fi controlate.

FILTRU ETF Junior

Filtre Rezidential

Filtrul ETF Junior inlatura gustul de clor si culoarea din apa si filtreaza sedimente pana la 15 – 20?m.

p_8_1gd10

Daca aveti probleme cu depunerile de calcar, dar aveti la dispozitie un spatiu limitat in casa Dvs… va prezentam dedurizatorul ESM 11 CE care se distinge prin dimensiuni extrem de reduse in raport cu capacitatea disponibila de tratare a apei si debitul instantaneu.

Nu se recomanda pentru duritati mai mari de 25 oG.
Capacitate de tratare (°F x m?3;) = 113
Conexiuni intrare / iesire 1”
Debit = 1380 (litri/h)

Dimensiuni de gabarit = 44 x 33 x 84 (cm)

 

 

 

 

 

 

 

Industrial

Apa este un element important fara de care viata nu poate exista dar si un element fara de care buna functionare a masinilor si echipamentelor nu se poate desfasura. Fie ca este vorba de cazane sau boilere, armaturi sau obiecte sanitare, masini de spalat rufe sau vase, apa de proces sau apa industriala, aceasta trebuie tratata si adusa la parametrii ceruti.

Apa de buna calitate este necesara in multe aplicatii:

pensiuni, moteluri, hoteluri, cladiri de birouri, mici comunitati si grupuri de apartamente, baruri, restaurante, cantine, fast-food, saloane de cosmetica si coafura, baze si cluburi sportive, mici brutarii si patiserii, abatoare si carmangerii, fabrici de confectii si tricotaje, spalatorii de rufe sau auto, industria cosmetica si farmaceutica, ulei si zahar, bere si alcool, etc

si aceasta pentru a mentiona doar o mica parte din aplicatiile posibile…